Високотехнологично образование

Визия за промяна

Световната общност повече от десетина години настоява за промяна в образованието на младите хора.

Статуквото в образователната система – министри, директори, ректори, декани, общински служби и всички други образователни чиновници се съпротивляват и ежегодно увеличават заплатите и привилегиите си, като единствената алтернатива на очакваните промени. Постарому – уроци от 10 г., учебници и домашни?

Пандемията наложи промени, които можеше да се случат години по-рано в т.н. онлайн обучение.

Това доведе до нови увеличения на заплатите на учителите и почти невидими промени в образованието.

Има сериозен недостиг на учители. Застаряващи учители, които предпочитат да подготвят едни и същи уроци, за да ги повтарят години наред. Бюрокрацията на училищата е задушаваща и не влияе добре на учениците, защото корупционните практики са обхванали не само света, но и ЕС и България. Прилича на казарма.

Ние търсим промяна в образованието на нашите ученици, колежани и студенти, като ги учим на най-новите тенденции и технологични умения в модерните професии с голямо бъдеще по целия свят.

Ние залагаме на придобиване на нови умения и знания за изкуствен интелект и е-лидерство.

Споделяме интересната констатация, че освен висшето образование, така също и средното образование в нашите Гимназия по информатика “Академик Благовест Сендов” и Професионален частен европейски колеж по иновативни технологии вече е станало достатъчно конкурентно, за да обезпечи нужната трудова кариера и реализация на младите хора.

Ние подготвяме нашите учители за новите знания с франчайз за 2300 ИТ курса и институти – ИИИТ и ИТ Уни „Махатма Ганди“.

Ние искаме да освободим младите хора от старите неща, които трябва да се зубрят и възпроизведат в текстова форма. Ние искаме да научим младите с удоволствие да четат, анализират и да развият интерес към устройството за света – законите и тенденциите. Сега правописът е най-големия критерий за образованост, макар, че в нашето време и грамотните и неграмотните имат спел чек на компютрите си.

Ние искаме нашите ученици да се освободят от бюрократичните програми и задължения и да осигурим свободата да проверяват уменията си и да решават проблеми чрез участието си в Лабораторния комплекс, СТЕМ обстановката, свръхбързи изчисления със ЗЕН компютъра и Мислещи облаци. Както и електронни учебници, повече от 1 000 упражнения и 2 400 видео уроци.

Важни за нас са учебните програми на най- голямото световно училище “Кан Академия” (8 млн. ученици), както и методиката на работа в 360 броя “Иновативни училища” в България. Осигурили сме с нашите учебни програми придобиване на технологични  умения и проблемно ориентирано обучение. Сигурни сме, че всеки завършил може да има бърза кариера и да започне веднага добре платена работа в съвременна технологична фирма, като пропусне нелеката кариера с келнерската професия, продавачки, шофьори и други обслужващи професии. С нашите е-Платформи искаме да направим една общност на ученици, колежани, учители, родители и настойници. Имаме “Книга на родителите и настойниците”, която е публикувана в сайтовете и разкрива представа ни – как Общността създава атмосфера за мотивирано обучение и контрол за получаване на ново трудово възпитание на нашите любими ученици, колежани и студенти.

Очакваме в нашия Образователен комплекс –Частна професионална гимназия по информатика и компютърни науки “Академик Благовест Сендов”, Професионален частен европейски колеж по иновативни технологии, Институти – ИИИТ, проекта МВУИЕЛ и ИТ Уни “Махатма Ганди”, да посрещнем млади хора, както от близките до Пловдив селища, така и от други страни.

За всякакъв контакт между родители, учители и ученици ще осигурим денонощна е-връзка по мобилните телефони, нашите сайтове и Платформа “Смарт Стюдънт”. Има работещ Център за допаминова и дигитална детоксикация “Орфей” за нашите ученици. За тяхното весело прекарване в Пловдив и в околностите сме осигурили новата социална туристическа Платформа “Трипхв”.

ТАЗИ ВИЗИЯ ВЪЗПРИЕМАМЕ КАТО МИСИЯ НА НАШИЯ ЖИВОТ и Пловдив Тех Парк АД!

На територията на Пловдив Тех Парк функционират:

Лого - Гимназия

Защо високотехнологично образование?

Едно от нещата, които правят образованието в Пловдив Тех Парк високотехнологично, е наличието на модерно оборудвана материална база. Обучаващите се имат достъп до:

 • Лабораторен комплекс, който включва: Лаборатория по Лазерна безопасност; Лаборатория по Изкуствен интелект и роботика; Лаборатория по IoT (Интернет на нещата); Лаборатория по аудио визуална интелигентност (ЛАВИ); Блокчейн лаборатория; Лаборатория по Дигитална автодиагностика;
 • 3D принтер;
 • Дронове за външно и вътрешно заснемане;
 • ZEN компютър – суперкомпютър, създаден от наши възпитаници;
 • STEAM център, където обучаващите се да развиват уменията си в различни направления;
 • Напълно функциониращо ТВ студио;
 • Мощни сървъри за обработване и съхранение на Big Data;
 • Клуб на електронния лидер;
 • Музей на технологиите;
 • Ивент център, напълно оборудван за провеждане събития;
високотехнологично образование

Преподаватели:

Друг важен важен фактор за високотехнологично образование са нашите преподаватели. Стриктно подбираме преподавателите, за да поддържаме високото ниво на образование. Всеки преподавател в образователния комплекс към Пловдив Тех Парк АД има богат опит и е доказан професионалист в своята област. 

За да можем постоянно да подобряваме качеството на образованието, създадохме Академия за електронно лидерство и усъвършенстване на преподавателите (АЕЛУП). В академията се обучават курсисти, завършили висше образование (всички образователно-квалификационни степени) и преподаватели от висши учебни заведения. 

Развлечения:

Други предимства, които осигуряваме на обучаващите се при нас са:

 • Парково пространство;
 • Уелнес център за дигитална детоксикация;
 • Кафе;
 • Фитнес;
 • Зала за танци;