Платформи

Платфорена икономика и нейното приложение в платформите на Пловдив Тех Парк АД

“Обединени – ще устоим, разделени падаме”. Това е мотото на съвременния малък и среден бизнес. Всъщност той има добра основа,а на която да застане, или да кажем – добра платформа. Дигиталните платформи са общи площадки и места за срещи на милиарди търгови и техните потребители, на предприемачи и техните партньори. Обхватът на влиянието на дигиталните платформи е толкова голям, че днес често говорим за платформена икономика.

платформена икономикаДигиталната платформа не е продукт сам по себе си. Тя е изградена върху облачните технологии, за да обслужва или улеснява оборота на други продукти и услуги. едно от най-добрите определения в контекста на бизнес модела е следното:

“Платформата е бизнес модел от типа “plug-and-play” (включи и действай), който позволява на множество участници (производители и потребители) да се свързват с нея, да взаимодействат помежду си и да създават и обменят стойност.”

Дигиталните платформи са на върха на популярността си днес. Те създават потребителски пазари с огромен мащаб и ефективност. Освен това те позволяват нови нива на сътрудничество между компании от различни сектори на индустрията, което може да доведе до следващата вълна от технологични и социални смущения, икономически растеж и пробив на иновациите.

В следващите редове ви представяме три платформи на Пловдив Тех Парк АД, които считаме, че имат пряко влияние върху развитието на иновациите, както на Пловдив и региона, така и в национален и световен мащаб.

Платформа “Smart Student”

Платформа Smart Student

По своята същност платформата “Smart Student” www.smart-student.bg е платформа за дистанционно обучение. Най-общо дистанционното обучение може да се опише като обучение, при което учащите се намират на различно място от това на преподавателя и осъществяват връзка помежду си чрез компютър или други комуникационни средства.

Тази платформа се оказва изключително успешна във времена на криза, но има и редица други предимства:

  • ниската цена на обучение, защото веднъж създаден учебният материал може да бъде предоставен на неограничен брой обучаващи се.
  • много по-голям брой обучавани могат да бъдат ангажирани, поради факта,  че могат да го правят в удобно за тях време.
  • по-лесна и бърза оценка на знанията на обучаваните.
  • бърз анализ на получените знания – при добавяне на ИИ към вече съществуващата платформа за дистанционно обучение. Това от своя страна ще доведе до обновяване на учебния материал и повишаване качеството на обучение.

Чрез методите на онлайн обучението започва една нова ера в образователните технологии, ера на неограничените възможности. Множество предимства ги правят все по-предпочитани. Разбира се, онлайн курсовете не могат и няма да изместят изцяло традиционните, но те представляват отлична тяхна алтернатива и допълнение.

Научете повече →

Платформа “Аутомол”

платформа Аутомол В платформа Аутомол ние внасяме доверие, прозрачност и удобство в ремонта на автомобили. Всички наши потребители започват с онлайн форма за запитване, получавт фиксирана ценова оферта, която получават за броени минути. След като сте доволни от офертата, ще можете да резервирате с един клик ремонт в един от 100-те проверени автосервизи в цяла България. Ще можете да изберете опция за мобилен механик, който да ви посети, или сервиз, който да вземе превозното средство от удобно за вас място, за да извърши ремонта.

Насладете се на удобния начин за ремонт и поддръжка на автомобила в комфорта на своя дом или офис. Лесно е като 1-2-3.

1. Получете оферта

Кажете ни от какво се нуждае колата ви или попитайте за диагностика. Получавате безплатна, бърза, справедлива и прозрачна ценова оферта.

2. Запазете час

Осигурете ремонт или поддръжка на автомобила си от комфорта на своя дом или офис. Кажете ни кога да се срещнем на удобно за вас място.

3. Вземете готовия си автомобил

Това е. Няма повече чакане в сервизите – нашите механици идват при вас. Няма да вземем нито стотинка от вас, докато механикът не свърши нужната работа. Това е точно като резервация в хотел – ние ще блокираме сумата на резервацията на вашата карта 24 часа преди резервацията, за да можем да гарантираме, че ремонтът ще бъде платен.

Научете повече →

Платформа “Е-унимаг”

платформа Е-унимаг Амбициите на Пловдив Тех Парк в областта на електронната търговия са от повече от 10 години, с появата на електронните магазини Биозона-БГ и avtochastite-online.com С бързия растеж на електронната търговия през последните няколко десетилетия, тенденциите бавно се насочват към осигуряване на бързо динамично пазаруване на купувачите. Сега купувачите не искат да отделят време за търсене в десет уебсайта, за да намерят един артикул.

Е-унимаг предоставя възможност на продавачи от трети страни да продават на един общ пазар. С прости думи, Е-унимаг е голям онлайн магазин, който съдържа различни виртуални магазини, управлявани от отделни доставчици. Отговорността за управлението на всеки магазин се носи от различните собственици, докато по-големият фокус върху съхраняването на продуктите, доставката им до вашите домове и приемането на плащания е поета от екипа на Е-унимаг.

Научете повече →