Vuenow Infotech подава ръка на българските Data центрове

Базираната в Индия компания Vuenow Infotech, специализирана в изграждането на EDC (Edge Data Center), започва разпространението си в Европа. 

Шестчленна делегация, състояща се от Sukhwinder Singh Kharour – основател и главен изпълнителен директор; Abhaydeep Singh Mutti – директор; Rahul Bhargav – главен оперативен директор; Nitin Srivastava – технически директор; Jayant Trehan – финансов ръководител; Munish Arora – ръководител на иновациите, посетиха наскоро България и подписаха Меморандум за сътрудничество с Пловдив Тех Парк, който ще укрепи инфраструктурата на Data центровете в страната.

Меморандумът за сътрудничество беше подписан на 26 август 2021г. от представителя на Vuenow – Nitin Srivastava, Васка Стоянова и Венелин Йорданов – изпълнителни директори на Пловдив Тех Парк, в присъствието на Раджеш Лал – ръководител на канцеларията в Посолство на Индия в България; Стефан Стоянов – зам.-кмет на Пловдив; и Kharour – основател и главен изпълнителен директор на Vuenow Infotech. Предстои да се разработи едно главно местоположение на хъб със 100-раков център за данни (DC) от ниво 4 в Пловдив и шест EDC (Edge Data Center) в началната фаза.

„Освен създаването на DC и EDC, компанията също така планира да открие центрове за развитие на умения в цяла България, за да обучава младежи на ИТ умения и след това да ги усвоява в техническите отдели на компанията, като по този начин генерира заетост“, каза Kharour.

Делегацията обсъди и други проекти с Кирил Петков, министър на икономиката на България. Той гарантира пълно сътрудничество за всеки проект, който Vuenow получи в страната. Делегацията се срещна и с екип от Министерството на туризма и обсъди организирането на регионален фестивал за филмови награди от Индия. Процесът за това ще започне скоро след дискусии със заинтересованите страни от филмовата индустрия.

център за съхранение на данни

Vuenow Infotech Pvt Ltd е създадена през 2019 г. с цел да стане най-предпочитания доставчик на компютърна мощност и съхранение на данни в Индия. Компанията е на път да създаде най-голямата изчислителна мрежа до края на 2025 г. Тя също така води преговори с различни държавни правителства и централни държавни ведомства за създаване на изключително стабилни, ефективни и балансирани мрежи за управление на данни.

 

Източник:  https://economictimes.indiatimes.com/magazines/panache/vuenow-infotech-is-lending-a-helping-hand-to-bulgarias-data-centres/articleshow/86386301.cms