о.з. капитан доц. Иво Димитров стана почетен гражданин на Пловдив

На днешното заседание председателят на Общинския съвет инж. Александър Държиков връчи отличието „Почетен знак на град Пловдив“ на о.з. капитан доц. Иво Димитров, д.м. Със свое решение № 120 от 07.04.2022г. Общински съвет гласува с отличието да бъде удостоен доц. Димитров във връзка с дългогодишната подкрепа на организацията на офицерите от запаса на Българската армия, за активно участие в дейността на Съюза на българските парашутисти, за популяризиране на военната история и ролята на българската армия и местните й формирования, за издигане на авторитета на военнослужещите и за лична ангажираност към патриотичното възпитание на младите хора в град Пловдив.

Доц. Иво Димитров е член на съвета на директорите на „Пловдив Тех Парк“ АД и избран за ректор на проекта за Международно висше училище по информатика и електронно лидерство „Махатма Ганди“.

„Доц. Димитров, за мен е чест да Ви връча това отличие, което удостоверява уважението и признателността на нашите съграждани към Вашите достойни дела. Уверен съм, че това отличие ще Ви даде нови сили да продължите по пътя, който сте избрал, а именно работа в интерес на обществото.“ Това заяви инж. Държиков при връчването на почетното отличие с герба на град Пловдив.

„Изказвам своята благодарност към кмета на град Пловдив и Общински съвет за гласуваното отличие. Аз съм убеден, че пловдивчани обичат своя град и имат желанието да допринесат за неговото развитие. В своя съзнателен живот моят стремеж е бил да бъда полезен и в помощ на обществото. Това ще е и пътят ми занапред“, заяви в своето слово доц. Димитров.