МЕЖДУНАРОДНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ И ЕЛЕКТРОННО ЛИДЕРСТВО СЕ ПРОВЕДЕ В ТЕХ ПАРК ПЛОВДИВ

На 10 ноември 2023 г. /петък/ в Ивент център „Махатма Ганди“ на Пловдив Тех Парк се проведе Петата Международна научна конференция „Изкуствен интелект и Електронно лидерство. По време на конференцията бяха представени много интересни теми от преподаватели и студенти вузове в България и чужбина, бизнес лидери, влиятелни общественици и представители на различни институции.

Събитието беше открито от г-н Венелин Йорданов – изпълнителен директор на Пловдив Тех Парк АД и от доц. Иво Димитров – председател на Института по информатика и иновативни технологии, които приветстваха участниците в конференцията.

Пленарният доклад изнесе проф. Валентина Алексиева от Университета по хранителни технологии на тема „Изкуственият интелект в хранителните технологии“. След което програмата продължи в две сесии с множество интересни теми, които бяха представени от близо двадесетте участници в конференцията. Част от темите в конференцията бяха:

Дълбоките технологии и иновационните долини във фокуса на Европейската регионална политика;
Дигитализация, иновативни технологии в икономиката;
Дигитално счетоводство – ключов елемент в обучението на студенти по счетоводство и финанси;
Опитът на Индия: свързване на бизнеса и образованието чрез изкуствен интелект;
Прогнозирана поддръжка, управлявана с изкуствен интелект за промишлени операции ;
Сравнителен анализ на алгоритми за управление на безпилотен дрон;
Прогнозирана поддръжка, управлявана с AI за промишлени операции;
Разработване на чатботове с използване на SAP CONVERSATIONAL AI в образователния процес;
Бизнес модели на цифрова платформа за компании с изкуствен интелект и екосистемния подход.
И много други интересни и вдъхновяващи теми.

Благодарим на всички за участието! Докладите ще бъдат публикувани в научното списание Journal of informatics and innovative technologies ISSN 2682 – 9517 (print) ISSN 2683 – 0930 (online).

Списанието може да четете на адрес: https://journal.iiit.bg/

Повече снимки може да намерите в Instagram страницата на института по информатика – https://www.instagram.com/iiit.bg/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==/

Последвайтев Facebook Института по информатика и иновативни технологии за повече актуални новини – https://www.facebook.com/iiitbg/