Г-н Санджай Рана, посланик на Индия в България

“Почетен да представя Индия в България, страна, с която има стабилни приятелски връзки и близки отношения“

Н. Пр. г-н Санджай Рана пристигна в София като номиниран за посланик на Индия в Република България през март 2021 г. Той е кариерен дипломат и член на Индийската външна служба от 1996 г.

През 2019-2020 г. той е бил ръководител на отдел за политическа дейност на ООН, занимаващ се с въпроси, свързани с Общото събрание и Съвета за сигурност на ООН и други международни организации, някои от които са Движението на необвързаните страни и Британската общност. Наскоро той оглави Отдела за администрация на партньорството за развитие, който следи проектите за инфраструктурното развитие, финансирани от безвъзмездната помощ на Индия.

Преди няколко години г-н Санджай Рана беше посланик на Индия в Република Азербайджан, от октомври 2015 г. до декември 2018 г. Преди това е бил участник като доброволец в индийски мисии в градовете Дамаск (Сирия), Рияд (Саудитска Арабия), Копенхаген (Дания) и Мале (Малдивски острови).

В четвъртък (15.04.2021) в Пловдих Тех Парк ще се проведе среща с Г-н Санджай Рана, посланик на Индия в България в Ивент център Махатма Ганди от 17:00 часа.