Годишни награди на Пловдив Тех Парк

На 19.05.2021 г., в Ивент Център “Махатма Ганди” се проведе церемония по връчване на Годишни награди на “Пловдив Тех Парк” АД на номинираните в отделните категории.
За жури на Годишните награди бяха поканени: Нирадж Кумар, Румен Келевчиев и проф. Чавдар Дамянов. Те оценяваха номинираните по следните критерии:
– Високи постижения на личностно ниво;
– Високи постижения на екипно ниво;
– Постижения в учебна дейност, административна дейност, постижения в изкуствен интелект, бизнес постижения и международни отношения.

Ето и победителите в съответните категории:

Бизнес лидер на годината: Венелин Йорданов – Изпълнителен директор на Пловдив Тех Парк АД и председател на съюза на икономистите в България.

Електронен лидер: Росен Герасимов – Управител на Образователния комплекс към Тех парка, притежаващ опит в изграждането и администрирането на компютърни мрежи.

Жена – технологичен лидер на годината: Васка Стоянова – Изпълнителен директор на Пловдив Тех Парк, тя участва активно в строежа на технологичния мост Пловдив – Бангалор. Тя е единственият участник от България в технологичното развитие на програмата за инкубатори и акселератори – Европа – Индия.

Жена – технологичен лидер на годината: Виделина Гандева – Изпълнителен директор на Орфей Клуб Уелнес АД, тя е председател на сдружение ”Институт за жени е-лидери”, чиято основна дейност е популяризиране на женското предприемачество.

Авто Дигитален лидер: Божидар Чернаев – Приемчик Автосервиз Оптела. Развива се в сферата на автомобилите и автодиагностиката. Специализира се в областта на електроавтомобилите и електрическите превозни средства.

Лидер в развитието на Изкуствен Интелект: Атанас Костов – Изпълнителен директор на ИТ Академия. Експерт в създаването на софтуерни приложения на различни компютърни езици и технологии.

Награда за развитие на международна партньорска дейност: Васка Стоянова – Допринася за развитието на индийско-българските отношения. Организира изложба по случай 150-годишнината от рождението на Махатма Ганди. Организира два концерта на открито на индийската група Катахали груп във връзка със световния ден на йогата. Организира първото посещение в страната на новия посланик за България Н. Пр. Санджай Рана – в Пловдив Тех Парк.

Иновативна компания: Унимаг – най-новият проект на Пловдив Тех Парк. Той е свързан с развитието на електронната търговия като се стреми да предложи на клиентите удобен и лесен начин за онлайн пазаруване.

Развитие на учебната дейност: Стела Петрова – инспектор учебен отдел към Колеж по иновативни технологии. Тя се грижи за развитието на образователния комплекс към Пловдив Тех Парк и отговаря за организацията на учебната дейност в Колеж по иновативни технологии и Гимназия по информатика и компютърни науки.

Постижения в рекламата: Илияна Каварджикова – Специалист маркетинг в Пловдив Тех Парк. Отговаря за развитието на проекта Унимаг и и маркетинга на образователния комплекс към тех парка.

Преподавател на годината: Радостина Нейчева – Преподавател по английски език и класен ръководител на 8 клас.

Награда в областта на администрацията: Петя Иларионова – Изпълнителен директор на „ИТ Академия“ с над 30 години стаж в областта на финансите и информационните технологии.

Награда за устойчиво развитие на икономиката: доц. д-р Найден Шиваров, гл. ас. д-р Димитър Борисов, Анатоли Андреев, чиито ще бъдат връчени по време на Международната научна конференция по изкуствен интелект и електронно лидерство, която ще се проведе през октомври.

Годишните награди на Пловдив Тех Парк поставят началото на една дългогодишна традиция. Това събитие ще се превърне в ежегодно и ще бъде отворено и за външни номинации.