Уважаеми колежани,

Ръководството на Колеж „Омега“ Ви информира , че на 24.04.2018г. стартира конкурс за Бизнес Акселератор под надслов „Гаражи в Гаража“.

Целта на конкурса е колежаните да разработят идеен проект за преустройството на конкретна сграда на територията на Техпарк Оптела АД.

Идейният проект се базира на преустройство на сграда, в която да се предвидят помещения за офиси на млади предприемачи и стартап-и, конферентна зала, кафе-бар и друга инфраструктура ( Атриум, Е-маг, паркинг и др.)

За допълнителна информация можете да се обръщате към Г-н Георги Лафчиев:  lafchiev.g@gmail.com

Жури, съставено от преподаватели на колежа ще номинира три награди:

  1. I- во място – 300 лв.
  2. II-ро място – 200 лв.
  3. III-то място – 100 лв.

 

Предложенията следва да бъдат изпратени до 30.05.2018г. на e-mail: omegacollegebg@gmail.com

 

Желаем Ви успех!

На 13.03.2018 служители на “Тех парк Оптела” АД и Фондация “Българо-индийски технологичен форум” бяха приети от Нейно Превъзходителство г-жа Пуджа Капур, Посланик, Посолство на Индия в България и Македония. Проведени бяха ползотворни разговори за сътрудничество в областта на информационните технологии. Нейно Превъзходителство г-жа Пуджа Капур беше запозната с развитието на Проекта за ново висше училище – Международно висше училище по информатика и електронно лидерство “Махатма Ганди”.

Колеж ОМЕГА представи лекция в ДНТ – Пловдив

Колеж ОМЕГА реализира поредната лекция от курс публични проекти, на които колежът гледа със задачата да предостави възможност на широката общественост да се запознае с актуални теми в областта на информационните технологии. Лекцията беше изнесена от Г-н Любомир Методиев от „ИТ Академия“ АД. Лекторът обърна внимание на основните пунктове в развитието на база данните и програмирането свързано с тях. Колеж ОМЕГА ще продължи тези лекционни изяви и през следващата седмица.

Откриване на ИИХТ – България. ИИХТ е първият учебен център в България и Европа, франчайз на Индийския институт по хардуерни технологии, Бангалор. Индия. За първи път в България се открива център, свързан с развитието и образованието на специалисти, тясно свързани с ИТ сектора.

Връчване на ваучери за обучение за учебната 2017-2018г. в Колеж „ОМЕГА“ – Пловдив. Одобрените колежани получават своите ваучери в специално организирана за целта церемония на колежа.

Международна конференция за финансовите иновации и дигиталните технологии. На конференцията бяха представени доклади, които показаха разнообразни направления на взаимодействие между развиващите се информационни технологии и етичните финансови институции. Конференцията се проведе през 2017 година, в „Дом на науката и техниката“, град Пловдив.

Работно посещение в Италия. Реализираха се ползотворни срещи с партньори от Европа в областта на етичните финансови институции и услуги. Българската делегация затвърди убеждението, че етичното финансиране има добра перспектива в България и ще се позовава на опитът, който е реализиран от италиански банкови и кредитни организации. Посещението в Италия отваря нови възможности за успешно съчетаване на дигитализацията на икономическите процеси с иновациите във финансовия сектор.

В Бачковският манастир се постави началото на съвместен българо-индийски проект в областта на обучението и високите технологии. В официалното събитие участие взеха Индийският посланик, Академик Благовест Сендов и други официални лица. „Техпарк Оптела“ е съорганизатор и домакин на базата на образователния комплекс, произтичащ от подписването на документите за стартирането на проекта.

Нейно Превъзходителство Госпожа Пуджа Капур, посланик на Индия в България, на посещение в образователния комплекс в „Техпарк Оптела“. Госпожа Капур взе участие в откриването на академичната година и направи работна среща с ръководството на „Техпарк Оптела“. Разговорите бяха насочени към бъдещо сътрудничество между пловдивския бизнес и индийски компании.